Aktualności

16 lipca 2018 13:38 | Aktualności

POPŻ 2014-2020. PODPROGRAM 2017

PODPROGRAM 2017 – efekty

1.    Ośrodek Pomocy Społecznej z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Koninie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

  1. 2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

2. Pomoc żywnościowa trafiła do łącznie 690 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 34,56675 ton żywności;

- 2700 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty edukacyjne o tematyce kulinarnej.

 

Wszystkim zaangażowanym w Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa. Podprogram 2017, serdecznie dziękujemy za okazane wsparcie i pomoc.

 

Przeczytano: 356 razy. Wydrukuj|Do góry