POPŻ Podprogram 2019-efekty

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019

 

PODPROGRAM 2019 – efekty

Ośrodek Pomocy Społecznej w Kłodawie, z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie, realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 r. – lipiec 2020 r.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe
  • artykuły skrobiowe
  • mleczne
  • cukier
  • tłuszcze
  • skrobiowe
  • mięsne
  • dania gotowe

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 559 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 29705,18 kg;
  • 3076 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących:

  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasto z fasoli” - 12 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasta drożdżowe” - 7 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy z warzyw- Tarty” - 12 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy z warzyw- Tarty” - 7 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasta Świąteczne” - 15 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy z warzyw- Tarty” - 12 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy Świąteczne” - 15 uczestników.