Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019
PODPROGRAM 2019 – efekty
Ośrodek Pomocy Społecznej w Kłodawie, z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie, realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 r. – lipiec 2020 r.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe
- artykuły skrobiowe
- mleczne
- cukier
- tłuszcze
- skrobiowe
- mięsne
- dania gotowe
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 559 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 29705,18 kg;
- 3076 paczek żywnościowych;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących:
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasto z fasoli” - 12 uczestników.
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasta drożdżowe” - 7 uczestników.
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy z warzyw- Tarty” - 12 uczestników.
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy z warzyw- Tarty” - 7 uczestników.
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasta Świąteczne” - 15 uczestników.
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy z warzyw- Tarty” - 12 uczestników.
- Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Potrawy Świąteczne” - 15 uczestników.