POPŻ Podprogram 2021 efekty

 

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021

PODPROGRAM 2021 – efekty

Ośrodek Pomocy Społecznej w Kłodawie, z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie, realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2021 – październik 2022.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe
  • artykuły skrobiowe
  • mleczne
  • cukier
  • tłuszcze
  • skrobiowe
  • mięsne
  • dania gotowe

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 500 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 10.585,00 kg;
  • 2500 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2021 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących:

  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję żywności- Zupy, naleśniki i sałatki” - 17 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję żywności- Ciasta i ciasteczka drożdżowe” - 17 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Zupy, naleśniki i sałatki” - 10 uczestników.
  • Kulinarnie Mocni-zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- „Gotuję ze smakiem i nie marnuję- Ciasta i ciasteczka drożdżowe”- 10 uczestników.